Fikse tett do med bakepulver og eddik  

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

Tett do bakepulver

Innholdsfortegnelse

Hvis du har forsøkt alt med en sugekopp og vurderer å ringe en rørlegger, kan du prøve dette lure trikset først. Finn frem bakepulver og eddik (enten hvit eddik eller eplecidereddik) fra skapet ditt, og forbered deg på å løse opp blokkeringen i toalettet med litt kjemisk hjelp.

  1. Justere Vannivået i Toalettet Sørg for at vannet i toalettet er omtrent halvfullt før du begynner prosessen. Hvis vannivået er for lavt, tilsett varmt eller kokende vann til det når halvveis opp i bollen. Hvis det er for høyt, øs ut litt for å unngå søl. Den neste delen av eksperimentet blir garantert mer underholdende.
  2. Tilsett bakepulver Hell en kopp bakepulver direkte i toalettet.
  3. Tilsett Eddik Forsiktig Hell deretter sakte en kopp eddik i toalettet. Gjør dette forsiktig for å unngå at det skummer over og lager søl på badegulvet. Stol på instinktene dine – hvis det ser ut til at en kopp vil skape for mye skum, bruk da mindre eller hell saktere.
  4. La Skummet Virke La skummet sitte i minst 20 minutter før du gjør noe mer.
  5. Sjekk Resultatet Etter ventetiden, kontroller for å se om metoden har løst opp blokkeringen i toalettet.

Etter at proppen har løsnet, bør du se at vannivået i toalettet går ned. Du kan også oppleve bobler som indikerer endringer i trykket. Hvis du observerer disse tegnene, er det sikkert å trekke i spylingen for å teste om blokkeringen er fjernet. (Husk å være klar til å lukke vannstoppventilen bak toalettet om nødvendig.)

Skulle det vise seg at proppen fremdeles er intakt, begynn prosessen på nytt fra trinn 1 og gjenta den et par ganger. For virkelig sta propper, vurder å la skumblandingen stå over natten eller prøv å kombinere metoden med en sugekopp.

Er toalettet ditt stadig tett eller blir det ofte tett igjen, kan dette være et tegn på underliggende rørproblemer, som for eksempel mineraloppbygging eller trykkproblemer. I slike tilfeller bør du kontakte din lokale rørlegger, som for eksempel hos i Rørlegger Haugesund, for en vurdering og reparasjon av rørsystemet. Med den nødvendige erfaringen og teknologien, står de klare til å utføre en grundig jobb og hjelpe deg med problemet.

Del dette innlegget

Flere innlegg

Harald Fjellheim

Harald er forfatter hos rørleggerhaugesund.no Alt innhold du leser på denne siden er skrevet og godkjent av Harald. Har du noen spørsmål? Kontakt: Harald@rørleggerhaugesund.no