Tett Avløp? Hvordan Åpne Ethvert Avløp

Trenger du rørlegger? Vi dekker hele Norge!

bruk av avløpspumpe/suge kopp som åpner avløp

Innholdsfortegnelse

Alle rørsystemer blir tette – det er umulig å unngå. Vi viser deg hvordan du kan fjerne sta tette avløp i kjøkkenvasken, badekaret, toalettet, og gulvavløpet.

Disse beviste teknikkene vil løsne opp nesten enhver tett avløp. Hvis du ikke klarer å åpne et tett avløp etter noen forsøk, må du innrømme nederlag og overlate jobben til en rørlegger. Å bruke for mye kraft kan permanent skade et rør eller en innretning. Her kan vi hjelpe, om du bor i Haugesund området.

Det sagt, spesialiserte rørleggerverktøy som brukes til å bekjempe tette avløp er rimelige, og de er tilgjengelige i enhver jernvarehandel; du kan til og med leie noen av dem.

Tett Avløp Toalett

Hvordan Bruke en avløpspumpe/sugekopp

Å forsøke å presse en tett avløp gjennom et toalett med en avløpspumpe kan ofte forverre problemet. I stedet, skap en forsegling og trykk sakte ned på avløpspumpen før du trekker den tilbake skarpt. Sugekraften kan hjelpe med å trekke tett avløpet tilbake mot bollen, bryte blokkeringen og la tyngdekraften ta over.

For sta tette avløp, kan en avløpspumpe kanskje ikke gjøre susen. I stedet kan et verktøy kalt en klosettauger passe ned i toalettskålen og lar brukeren mate en kabel gjennom toalettet uten å ripe opp belegget. Disse augerne kan knuse tette avløp eller hekte tett avløpet og trekke det tilbake gjennom skålen.

Tett Avløp Kjøkken og Bad

Avløpspumper er utmerket for å åpne tette vasker, men det er viktig å bruke riktig teknikk. Alle vasker har overløp 5 centimeter eller så fra kanten, og bruk av avløpspumpe resulterer ofte med at trykket kommer tilbake gjennom overløpet i stedet for å presse tett avløpet. Dekk dette hullet med en klut og håndtrykk mens du bruker avløpspumpen for å dra nytte av hydraulisk trykk.

Mange vil anbefale kjemiske eller organiske avløpsrenser, noen tror også at det helle cola i avløpet kan hjelpe. Men dette vil nesten aldri kunne åpne et tett avløp. Det vil derimot kunne funke om avløpet ditt er tregt og ikke helt tett.

Når avløpspumpe ikke gjør susen, kan det være nødvendig å bruke en wireavløpssnake. For å bruke en avløpssnake, fjern pop-up-monteringen i vasken og mate forsiktig wiren inn i avløpet mens du sveiver håndtaket. Når snaken gjør litt fremgang, før mer wire fra snaken og fortsett. Dette vil bryte opp tett avløpet og presse det gjennom røret.

For bad med doble vasker, møtes ofte vaskavløpene sammen ved en T- eller Y-kobling. I vasker med T-koblinger kan en snake som mates gjennom et vaskavløp løpe over rørene og inn i den andre vasken, i stedet for å løpe ned avløpet mot tett avløpet. I slike tilfeller kan det være nødvendig å kutte ut T-en, snake avløpet, og deretter erstatte koblingen med en Y-type kobling.

Hvordan Åpne et Tett Badekar

Når du bruker en avløpspumpe i et dusjavløp, gjelder samme regel som med vasker: dekk til overløpet. Den enkleste måten å forsegle overløpet på er å fjerne dekselet, plassere en klut over hullet og påføre håndtrykk. Dette vil tillate avløpspumpen å bygge opp trykket i avløpssystemet, forhåpentligvis skyve tett avløpet gjennom.

Men når en avløpspumpe ikke fungerer, kan overløpet brukes til et annet formål. Når dette er tilfelle, mate snaken gjennom overløpsåpningen og ned i avløpssystemet. Ruten som tilbys av overløpet er en rett linje til fellen, unngår den stramme svingen forårsaket av avløps T-en.

Hvordan Åpne et Tett Avløpsrør Utendørs og Inne

Vasker, toaletter og dusjer renner inn i større avløpsrør, og de rørene blir noen ganger også tett. Imidlertid, bestemmer koden at det skal installeres en renseåpning ved hver retningsskifte. Fjern ganske enkelt hetten med et par tang eller en skiftenøkkel, og bruk denne tilgangen til å klare tett avløpet.

En måte å åpne et tett avløpsrør på er å bruke en større wireavløpssnake. Disse snakene er kraftigere, lengre og har ofte mer aggressive tips for å bryte opp tett avløpet eller hekte det for fjerning. Bare mate wireavløpssnaken gjennom avløpet, og fortsett å mate den til tett avløpet er klart. Ett viktig tips: Hvis mulig, kjør vann gjennom rørene mens du snaker avløpet. Dette vil tillate den nylig løsnet oppbyggingen å spyle gjennom systemet i stedet for å bare sette seg på plass igjen.

Det er også avløpsrengjøring blærer som bruker hydraulisk kraft til å rense tette avløp. Disse gummierte blærene henger på enden av en slange og passer inni en renseåpning. Når slangen fyller blæren, utvider den seg for å forsegle av røret. På tuppen av blæren er et hull som skyter vann inn i avløpsrøret, trykker det til tett avløpet ikke har noen annen vei å gå enn fremover og gjennom systemet. Merk at dette systemet potensielt kan skade eldre rør.

Hvordan Rense et Gulvavløp

I mange kjellere, garasjer og vaskerom er det gulvavløp som bærer bort avløpsvann fra sentral klimaanlegg, vaskemaskiner, varmtvannsberedere og snødekte biler.

Over tid samler disse avløpene store mengder såpeskum, vaskerilint, sand og slimete bakterier som krystalliserer inne i det lange avløpsrøret. For å bryte gjennom disse harde blokkeringene, trenger du ekstra muskler for å klare å åpne avløpet: med en elektrisk avløps bor.

 • Lei en elektrisk avløps bor. Start med å fjerne silen som dekker avløpshullet.
 • Se deretter etter en renseplugg på siden av avløpsbassenget.
 • Fjern pluggen med en skiftenøkkel. Det lar deg omgå fellen og mate kabelen direkte ned i røret.
 • Hvis avløpet ikke har en renseplugg, må du mate kabelen gjennom fellen; dette er en noe mer vanskelig tilnærming.

Bruk av en Elektrisk Avløps Bor

 • Koble til boret og plasser den nær avløpet. De fleste modeller er utstyrt med en fotpedalbryter, noe som gjør at du har begge hendene fri til å styre kabelen.
 • Før flere meter med kabel ned i avløpsrøret. Still motoren for rotasjon med klokken, og tråkk på bryteren for å starte kabelens rotasjon.
 • Skyv kabelen inn i røret til du kjenner motstand eller hører at motoren begynner å slite.
 • Stopp motoren, reverser rotasjonen og trekk ut noen meter med kabel.
 • Bytt tilbake til rotasjon med klokken og før kabelen lenger ned i røret. Gjenta denne frem-og-tilbake prosedyren til proppen er fjernet.
 • Hent tilbake kabelen og skyll ut avløpsrøret ved å helle flere bøtter med varmt vann ned i det. Hvis vannet fortsatt renner sakte, før omtrent 60 cm med kabel direkte ned i vannlåsen.
 • Før du erstatter rensepluggen, vikle Teflon-tape rundt gjengene; dette vil gjøre det enklere å skru ut pluggen i fremtiden. Advarsel: Å ikke erstatte rensepluggen vil tillate farlige kloakkgasser å sive inn i huset.

Kjemisk Avløpsrens er Sjelden Svaret

Kjemiske avløpsrensere er egentlig bare egnet for sporadisk bruk i trege avløp, ettersom de ikke er effektive mot faktiske propper. Faktisk kan det å helle flytende avløpsåpner i et avløp gjøre jobben farligere for alle som må fjerne proppen med en slange eller en sugekopp. I tillegg er kjemiske avløpsåpnere dårlige for miljøet og kan tære på metallrør, noe som fører til at avløp renner for godt—rett ut på gulvet, noe du IKKE ønsker.

Verktøy du Trenger for å Åpne et Tett Avløp

 1. Det første verktøyet du bør ty til når problemer oppstår, er en avløpspumpe/sugekopp. Dette rørleggerverktøyet fjerner propper fra de fleste installasjoner, inkludert vasker, badekar og toaletter. Enhver huseier bør ha en tilgjengelig.
 2. For å løsne propper som ligger lenger ned i avløpsrøret, bruk en elektrisk avløps bor eller rørleggerslange, en lang, fleksibel stålkabel viklet rundt en spole som er utstyrt med et håndtak. Kabelavtrekkere er tilgjengelige i lengder opp til 30 meter, selv om en modell på 7,5 meter vil være tilstrekkelig for de fleste husholdningspropper.
 3. En toalett auger er spesielt laget for å rense toaletter. Den er også utstyrt med et håndtak, men i stedet for en spole, er kabelen innkapslet i en stiv aksel. Enden av augeren er bøyd i en presis vinkel for å passe gjennom de trange kurvene i et toaletts vannlås.
 4. For en veldig stor propp eller en som er langt fra installasjonen, leie en elektrisk avløps bor. Denne maskinen—i utgangspunktet en stor kabelavtrekker drevet av en elektrisk motor—er svært effektiv til å skjære gjennom nesten enhver propp, selv sammenfiltrede trerotter. Før du tar med hjem en kraftavtrekker, sørg for at utleieagenten viser deg hvordan du trygt kan operere og hente kabelen.

Del dette innlegget

Flere innlegg

Harald Fjellheim

Harald er forfatter hos rørleggerhaugesund.no Alt innhold du leser på denne siden er skrevet og godkjent av Harald. Har du noen spørsmål? Kontakt: Harald@rørleggerhaugesund.no