Skifte Pakning på Kran

En moderene vask

Innholdsfortegnelse

Pakningene i kranen din hjelper til med å holde vannet fra å dryppe når du ikke bruker kranen. Dessverre, selv om de er laget for å vare, kan de gå i stykker. Og når de gjør det, må du skifte pakning på kranen så fort som mulig.

7 Trinn for å skifte pakning på kran

Skifte pakning kran skiftenøkkel

Å skifte pakninger på kranen krever litt innsats, men så lenge du kjenner de riktige trinnene å følge, vil du kunne bytte dem raskt. Her er hvordan du bytter ut slitte pakninger på egen hånd.

1. Koble fra Vannforsyningen

Før du skifter pakning på kranen er det en god idé å forhindre at det blir søl. Under vasken din vil du se en vannstengeventil. Vri denne ventilen til «av»-posisjonen. Hvis du ikke har en vannstengeventil under vasken, skru av vannet ved hovedvanninntaket ditt. La deretter kranene renne til det ikke lenger kommer vann fra dem.

2. Sett i Vaskens Propp

Når vannet har rent ut, plugg vasken til med vaskens propp. Dette kan være en ekstern propp eller en som er bygget inn i vasken. Å plugge avløpet vil hindre deg i å miste skruer, pakninger eller andre komponenter mens du arbeider.

3. Fjern Dekselet på Kranen

Oversikt over kranens deler for å bytte pakning på kran

Fjern forsiktig dekselet på kranen med en flat skrutrekker. Bruk litt kraft og løft det varsomt opp. Dekselet kan ha en oppbygging av smuss som gjør det vanskeligere å fjerne. Vær tålmodig og fortsett å løfte forsiktig på dekselet til du får det opp.

4. Sikre Pakningen

For å få tilgang til pakningen må du skru løs en liten skrue eller mutter under vannventilen. Bruk en passende skrutrekker eller fastnøkkel for å løsne skruen eller mutteren. Når du har fjernet mutteren eller skruen, trekk ut den gamle pakningen.

5. Skift den Gamle Pakningen

Sammenlign den nye pakningen med den gamle for å sikre at den er riktig størrelse. Kast deretter den gamle. Installer den nye pakningen akkurat der den gamle var.

6. Monter Kranen

Sikre ventilen på plass ved å stramme mutteren eller skruen. Generelt sett vil du stramme mutteren eller skruen akkurat nok til at den er sikker, men ikke så mye at du skader kranen.

7. Skru på Vannet

Når du har satt sammen kranen igjen, lukk kranene hvis du har latt dem være åpne. Plukk opp eventuelt rusk eller skruer fra vasken. Fjern vaskens propp eller åpne vaskens avløp og skru på vannet igjen.

Hvis du må skifte pakning på kranen ofte bør du få en ny vask

Å skifte pakninger på kranene dine kan fikse mange vanlige problemer med vasken din, men det er ikke en garantert løsning for hvert problem. Du vil til slutt ønske å bytte ut vasken din, og det er viktig å vite tegnene på at det er på tide å bytte den. Hvis du stadig må skifte pakning på kranen, er det ikke en god idé å beholde den eksisterende vasken på plass. Disse hyppige reparasjonene vil bare øke over tid. I stedet vil du installere en ny vask. Dette vil redusere antall pakninger du må skifte du må foreta.

Del dette innlegget

Flere innlegg

Harald Fjellheim

Harald er forfatter hos rørleggerhaugesund.no Alt innhold du leser på denne siden er skrevet og godkjent av Harald. Har du noen spørsmål? Kontakt: Harald@rørleggerhaugesund.no